INFO@WOONZORGKEIHOEF.NL
BEL VOOR MEER INFORMATIE+31 (0)76 541 0023

Ons landgoed

Landgoed “Keihoef” is gelegen aan de rand van de Haagsche Beemden, een moderne woonwijk. Het landgoed wordt begrensd door de Bredestraat en de Werftseweg. De landelijke ligging en traditionele agrarische uitstraling geven de woonboerderij en de authentieke Vlaamse schuur de sfeer, alsof de tijd 200 jaar heeft stilgestaan.

Tuin, bos en landerijen op 3,5 ha.

Het bos aan de zuidzijde van het landgoed biedt een adembenemende rust. De volledig door grote eiken en hoge bosschage omgeven 4.000 m2 aangelegde tuin met 1.200 m² gazon, biedt het hele jaar door, ook bij harde wind, een aangenaam comfort op het terras.

Centrale ligging

De A59 en de A16 liggen hemelsbreed op 2 kilometer afstand, evenals het bus- en treinstation ‘Prinsenbeek’. Dit station staat in directe verbinding met het nieuwe HSL treinstation Breda. Het historische stadshart van Breda is binnen 15 minuten bereikbaar met de auto. Op 650 meter afstand van het landgoed is een medisch centrum gevestigd, midden in een moderne woonwijk en daardoor gelegen in het hart van de samenleving. Ook zijn er een fitnesscentrum, winkelcentrum en een basisschool gevestigd in deze woonwijk. De ‘international’ school van Breda ligt op 4 kilometer afstand.

Maximale rust, stilte en privacy

Tuin en erf bieden een maximale privacy en zijn vanaf de straatzijde niet zichtbaar. Verkeer langs de Bredestraat is agrarisch en de weg dient hoofdzakelijk voor wandelend publiek. Het landgoed is voor bewoners van de nabij gelegen woonwijk niet per auto bereikbaar. Aan de doodlopende Werftseweg liggen twee woonboerderijen, waardoor het verkeer verwaarloosbaar is.

Dieren en terrein

Op en rond het landgoed zijn veel verschillende dieren te vinden: schapen, kippen, paarden, koeien, herten en een verscheidenheid aan bijzondere vogels, zoals de uil en de rode specht. In het bos is zelfs een vossenburcht te vinden. Op het terrein is een prachtige wagenschuur aanwezig die dient als hobbywerkplaats. Ook zijn er twee ateliers beschikbaar voor schilder- en beeldhouwkunst en is er een authentiek bakhuisje te bewonderen. Aan een mooie grote kippenren ontbreekt het ook niet. Verder is er meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Energie neutraal

Op een aan het zicht onttrokken deel van het weiland is aan 1.000 m2 zonnecellen geplaatst voor energievoorziening en warmtepompen voor CV en airconditioning. Daarnaast is er een ecologische waterzuivering aangelegd, waardoor er in het geheel geen afvalwater wordt geloosd op het openbare riool. Deze ecologische waterzuiveringsvijver is volledig geïntegreerd in het bestaande landschap en doet tevens dienst als visvijver, maar ook als verwarmd natuurzwembad. Het regenwater wordt in een grote vijver opgevangen en vervolgens gezuiverd om gebruikt te worden voor was, afwas, bad, douche, toilet, schoonmaak en andere toepassingen.

Hieronder ziet u een impressie van ons landgoed.